DJ DICK LIEFTING

DJ Dick Liefting

Dick Liefting is geboren in Utrecht op 10 oktober 1963. Op 12 jarige leeftijd verhuisde hij naar Bunnik alwaar hij op 16 jarige leeftijd in contact kwam met het plaatselijke jongerencentrum. Hier kon hij zijn hobby’s die hij tot dan toe alleen nog op zijn slaapkamer kon uitvoeren voor een groter publiek ten toon spreiden. Na deze groeifase kwam Dick terecht in Bardancing de Beesde, waar hij een groot aantal jaren als deejay op zaterdagavond de bezoekers vermaakte.

In de jaren 80 en 90 draaide hij nog in o.a. OHIO in Loosdrecht, Stairs in Maarssen, Polder Inn in Dronten en voor verschillende lokale en regionale radiostations. Onder de contacten die hij heeft opgedaan met het draaien in discotheken en bij radiostations bevonden zich o.a. Marc Hartman en Martin Boer met wie hij zich eind jaren 80 en begin jaren 90 heeft gestort op het produceren. Dit resulteerde uiteindelijk in een eigen studio en verschillende producties die op vinyl en later op cd zijn uitgebracht.

Brothers Classics Café

De bekendste producties zijn het zang en rap duo Definition of Joy en de Luv Megamix. Beide opnames bereikten de Nederlandse top 40 en worden zelfs nu nog regelmatig gedraaid. Verder is zijn naam terug te vinden op vele herkenbare producties.

In 1995 besloot hij een punt achter het draaien en produceren te zetten, maar na een paar jaar ging het toch weer kriebelen en toevallig zocht uitgaanscentrum Brothers een ervaren deejay voor de zaterdagavond.

Aan het eind van 2001 ontstond het idee om op de laatste vrijdag van de maand een dance classics avond te organiseren met als naam Classic Café. Classic Café is vanaf de eerste avond een groot succes, zodat al snel besloten werd om dit tweemaal per maand te gaan doen.

Op de radio

Dick is vanaf het begin één van de vaste deejays en is altijd te vinden in partyarea. Omdat de muziek uit de 70er, 80er en 90er jaren ook nog steeds populairder worden op feesten en partijen draait hij ook regelmatig elders in het land. Zijn vaste avonden zijn de 1e zaterdag van de maand in de Veldpoort te Wijk bij Duurstede en de laatste vrijdag van de maand in Brothers Festival Dome tijdens Classic Café.

Sinds10 januari is Dick weer op de radio te beluisteren, iedere vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur op On Air radio met zijn programma Weekendstart! Een luchtig gepresenteerde show met nieuwe en natuurlijk oudere danskneiters en top 40 hits om je weekend in te luiden, met daarin o.a. de Classics Partymix van Bo Bellow (Goldfinger, Matrixx, Het Platenpaleis, Corné Klijn’s “Dance Classics Request”) en de Megamix van Martin Boer (2 Brothers on the 4th Floor, Veronica, DJ, producer).